Медијска мрежа српске дијаспоре: Срби са петог континента

Српска православна црква низом свечаности у градовима Аустралије ове године је обележила 800 година од стицања аутокефалности и 70 година постојања и рада на петом континенту.

У Црквено школској општини Свети Архиђакон Стефан у Кизбари,у предграђу Мелбурна, свечану литију предводили су епископи Силуан и Лонгин,представници манастира Хиландар и Руске православне цркве, а потом је служена света божанска литургија уз присуство великог броја верника.

Игуман Царске лавре хиландарске архимандрит Методије пренео је благослов и поздраве хиландарског братства током беседе одржане у оквиру културно уметничког програма прославе у којем су учествовале бројне фолклорне групе, драмске и певачке секције.

У добротворној акцији прикупљања средстава за обнову манастира Хиландар прикупљено је преко 20 000 долара и то је још један показатељ привржености српског народа са петог континента светосавској цркви и саборности. Прославу великих јубилеја Српске православне цркве у Мелбурну оком камере и пером, за наш програм, забележили су Драган Гавриловић и Младен Крстић.


Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 Пошаљи коментар