Србија на вези

"И свуда гдје је српска душа која, тамо је мени отаџбина моја-мој дом и моје рођено огњиште"-Алекса Шантић "Моја отаџбина"

У Мостару су почеле јубиларне, стоте по реду "Шантићеве вечери поезије". Трајаће до 6. новембра, а део програма биће приказан у Невесињу и Бањалуци. Организатори су Српско културно и просвјетно друштво "Просвјета", Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво "Гусле". Из богате понуде програма, посебно се издвојила представа "Што те нема" за коју је текст написала Маријана Арацки, а режирао Ерол Кадић. Наша гошћа у студију биће Маријана Арацки са којом ћемо разговарати о представи и Шантићу као инспирацији.

У редовној рубрици "Шта (нам) се пише" односно прелиставању штампе српских заједница из земаља региона, аналитичар ће бити српски афористичар, правник и народни посланик Александар Чотрић, који ће нам уједно пренети и утиске са "Дана сатире у Темишвару". Део атмосфере са овог догађаја пренеће нам и наш сарадник Никола Лакић.

У организацији Министарства културе и информисања Србије и уз подршку Генералног конзулата Србије у Бањалуци почињу Дани Србије у Српској. О програму и значају манифестације извештавају колеге из Радио телевизије Републике Српске.

Уредници Миросалав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар