Србија на вези

У марту 2018. године, при кабинету премијерке РС, основан је Савет за креативне индустрије а који је креирао и делује у оквиру платформе "Србија ствара". Посебна медијска кампања названа је „креативни амбасадори“ у оквиру које уметници, научници, иноватори нашег порекла, а који раде у престижним светским инситуцијама, разбијају стереотипе и стварају лепшу слику Србије.

О креативној Србији, у студију Србије на вези, говоре Ана Илић, саветница премијерке за креативне индустрије и Слободан Тркуља, један од креативних амбасадора.

Премијером мјузикла „Бродвејске враголије" званично почиње јубиларна 70. сезона Позоришта на Теразијама. Редитељ Небојша Брадић, коме је ово прва сарадња са Позориштем на Теразијама, каже да ће овај музички комад донети Бродвеј у Београд. Пред премијеру, редитељ Брадић, биће "на вези" са нашим гледаоцима.

2018. година и прва посета Србији, за Кристин Хилченко били су прекретница у животу и каријери. Као биохемичар на Кембриџ Институту, дошла је у Сомбор, на позив рођака, да одржи предавање из своје области. Град Сомбор и људи, оставили су снажан утисак на ову Францускињу. По повратку у Лондон, покренула је Хуманитарни фонд Рејмонд Николет са једним циљем - да деци из Србије омогући боље услове за образовање. Са Кристин Хилченко срели смо се током њене недавне посете Србији.

Уредници емисије Мирјана Николић и Бобан Ковачевић

Реализација Ернестина Глигоријевић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар