Магазин Србија на вези

Гости емисије "Магазин Србија на вези" говоре, куда би и како даље Србија требало да иде, у времену када је свет увелико захватила технолошка револуција која из корена мења досадашњи начин рада и функционисања друштва.

"Народ који је свету подарио Теслу, Пупина, Миланковића и друге великане, није мали и не сме да узмиче или сумња у себе", један је од цитата у књизи "Србија 4.0 будућност која се не сме пропустити", проф. др Радивоја Митровића, декана Машинског факултета у Београду, госта емисије.

За емисију говори и проф.др Драган Ђурђановић са универзитета у Тексасу, светски стручњак за технолошки развој.

Из Швајцарске, причу о изузетном брачном пару, Српкињи др Катарини Мелцер, и њеном супругу Нилсу Мелцеру, Швајцарцу, који су ангажовани у швајцарској влади, као изузетни стручњаци у својим областима, доноси Тамара Дрезгић. Иако са својом децом живе у Швајцарској, у њиховој кући се говори српски језик.

"Што пре дете сматраш човеком, пре ће човек и постати", мото је госта емисије, српског песника, Љубивоја Ршумовића Ршума. У згради САНУ, где се први пут, пре 95 година, огласио Радио Београд, овог 1. октобра, Ршуму је додељена специјална награда "Златни микрофон". Са тог значајног скупа, извештава Вања Васић.

У емисији представљамо и музичара и сликара Жељка Рељића из Беча.

О новим издањима највеће музичке издавачке куће у Србији и једне од највећих у региону, која постоји готово седам деценија, говори одговорни уредник издања ПГП РТС-а, Марко Милутиновић.

Музички гости емисије, вокални солисти ПГП РТС-а, Весна Димић и Ђорђе Чавић.

Уреднице Сузана Гвозденовић Пузовић и Вања Васић

Музичка уредница Бранка Лолић

Редитељка Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар