Наши сусрети: Писац лекарске етике, Петар Пјешивац

Рођен је у Аделејду, две трећине живота живи у иностранству, има каријеру успешног лекара, до сада је написао шест књига, отац је четворо деце.

Упознајте Петра Пјешивца, српско-аустралијског песника и есејисту, надареног писца, који се литерарним ексклузивитетом "Када се заврши рат" представио на Сајму књига 2018. Несвакидашњи, интригантни роман, болна је парабола о изгнанству, а многи критичари су га окарактерисали као љубавно-психолошки трилер.

Петар Пјешивац
Петар Пјешивац

У литературу је ушао детективнским романом "Ж", затим написао "Три двојине нара", "Приручник за рушење", "Повратак Ж-а", који је 2013. године награђен наградом "Златна сова", а потом и "Приручник за цинкарење". Његова два романа ушла су у избор за Нин-ову награду. Потписује бројне текстове у часописима за културу.

Петар Пјешивац је писац неоспорног талента, који својим делима даје сасвим другу димензију, књижевном вештином којом је у стању да сопствено искуство виртуозно проноси кроз закулисни, и до самог краја читаоцу, неразрешиви ток радње.

Образовање и животно искуство у далеком свету, утемељило је у њему раскошног интелектуалца, писца однегованог шарма и темперамента, великог професионалца и брижног родитеља.

У искреном разговору о свом животном путу и каријери, откриће своја гледишта о томе ко данас одређује квалитет у књижевности, шта раздваја Исток и Запад, шта представља човечанство, шта човек добија, а шта губи одласком у свет, али и о томе колико је на огромној прекоокеанској удаљености, неизоставна и незаустављиво јака љубав према Србији...

Аутор емисије мр Мирјана Раичевић Тасић.

број коментара 0 Пошаљи коментар