На веслу прича – Пет сенки

Благоје Ранковић, песник, поетски промишља одрастање и сенке које могу пратити човека заувек веслајући спoјницом Обнице и Јабланице у Колубару. Где су пецали дечаци са Косанчића венца? На челу звезда. Поново умрети да би се поново родио. Одакле долази вечна тама? Како се живи без сенке? Пошто је душа? „Вино је крв, а чепови су очи...“ Стаклоједи опкољавају. Тамни вилајет женског срца. Где ветар љуби? Поново касни писмо. Зајахати птицу. Обнажити веру у Бога. Мансарда са дурбином за звезду.

Благоје Ранковић рођен је 1966. године у Ваљеву. Завршио је Пољопривредни факултет у Београду. Објавио је четири збирке песама. Објављивао је критике, кратке приче и есеје. Превођен је на фински и пољски језик. Компоновао је и аранжирао велики број боемско-кафанских песама.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/PCN1oUeeFi4

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Александар Вујић, Рафаило Митровић, Благоје Ранковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ 2018.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Ваљево

број коментара 0 Пошаљи коментар