На веслу прича: Предање

„На веслу прича: Предање“ Предрагa Зеновићa премијерно на РТС…

апамти понос предака. Не смеш да поцрвениш. Нису те родили да их брукаш. Нису били јунаци да би ти смео да будеш страшљив пред изазовом. Када ти понуде прљаву дилему, издају за новац или част, питај се шта би твој деда урадио. Да ли је побегао пред куршумима? Кад су царства ступала да освоје твоје. Да ли је сабља секла? Или се ломила за дукате? Ко се памти - човек или кукавица? Ком су се Богу молили? А ти? Да ли су те научили молитви?

Предраг Зеновић рођен је 1986. године на Цетињу, основну и средњу школу завршио је у  Будви, а потом Факултет политичких наука у Београду. Магистрирао Међународно јавно право и људска права у Летонији. Докторирао политичку теорију у Риму и на Универзитету у Женеви. Аутор Приручника за дебату и реторику за средњошколце. Написао већи број стручних радова у области политичке теорије, људских права и демократије, и неколико у области књижевне и позоришне теорије. Аутор едукативно-креативних радионица о медијској писмености, филмском језику и европском филму. Од 2016. године предавач на Хуманистичким студијама Универзитета Доња Горица. Аутор књиге „Сагласја - политичко филозофски огледи“.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/kQIDO9GSpQk

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; извршни продуцент: Жељко Комененовић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Александар Калезић, ДП; сниматељ: Ђорђе Обрадовић; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; спикер: Александар Новаковић; баркаријоли: Милан Свитлица, Рашко Секуловић, Никола Стојановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2019. wdoyouw.org, Матица Боке

Пројекат подржали: Општина Будва, ТО Будва

број коментара 0 Пошаљи коментар