Заборављени

Заборављени је серија Телевизије Београд, снимљена 1988. и 1990. године. Сценарио је написао Гордан Михић, а режирао је Дарко Бајић. Упоредо са серијом снимљена су и два филма - „Заборављени“ и „Почетни ударац“...

Серија прати живот троје младих људи: Кифле (Срђан Тодоровић), Тунгија (Борис Миливојевић) и Дине (Мирјана Јоковић), који су оптерећени сазнањем да су остављени и одбачени од својих родитеља. Иначе овај део серије од којег је и направљен филм „Заборављени“, снимљен је према истинитом догађају када је у Крушевцу када је група малолетника из Дома за напуштену децу у наступу гнева демолирала једну улицу.

 


Упоредо са животом деце из дома, серија прати и живот деце која не живе у дому, али су у начину модерног живота занемарена од стране својих родитеља. Један од главних ликова серије је васпитач Мартин (Мустафа Надаревић) који повезује радњу серије, као и његова породица: ћерка Гоца (Жељка Цвијетан), наркоманка која је побегла од куће и син средњошколац Мишко (Драган Бјелогрлић), као и његови школски другови Марко (Никола Којо) и Данко (Драган Јовановић). Серија има посебан осврт на односе младих у СФРЈ, крајем осамдесетих година, када су социјалне разлике биле све видљивије међу становништвом.
број коментара 0 Пошаљи коментар