Око: Драго Пилсел, човек који спаја папу Фрању и патријарха Иринеја

Новинар и теолог Драго Пилсел 2016. у емисији Око испричао је своју живописну биографију, "Од Павелића и Марадоне, до Степинца и Иринеја".

Рођен и одрастао у Аргентини, у породици усташког емигранта, Драго Пилсел данас је драг гост Београда. Његова испосвест пре три године изазвала је бројне занимљиве реакције, као уосталом и "Аргентински роман", књига у којој је Пилсел описао свој живот.

У међувремену, оснивач и уредник портала "Аутограф" писао је за српске медије, а новинарска чаршија сада је начула да ће Пилсел бити дописник "Политике" из Загреба.

Сем тога, Пилсел, који је веома близак патријарху српском Иринеју, припрема докторску дисертацију на Богословском факултету у Београду.

Стеван Kостић
Стеван Kостић

Један од најбољих познавалаца Римокатоличке цркве у региону, за Око говори шта хрватски бискупи кажу мање од два месеца након што је папа Фрања на конференцији у авиону изнад Скопља поручио да Алојзије Степинац неће ускоро бити проглашен за свеца? Да ли ће српски и хрватски историчари барем мало приближити своје ставове о Јасеновцу, и ко од кандидата за председника Хрватске има највише шанси на изборима крајем године?

Аутор и водитељ: Стеван Kостић.

број коментара 0 Пошаљи коментар