Србија на вези

“Неоткривена Србија” је небично, едукативно путовање кроз мање познату културну историју Србије а на које је недавно, у Библиотеци града Београда, стране дипломате и друге угледне странце у Србији, повео Владимир Пиштало, као историчар, професор на Бекер Колеџу у САД-у и награђивани писац бројних романа. Предавање је одржано у организацији Удружења Australiana Serba.

Са Србијом на вези су писац Владимир Пиштало и Ивана Николић, председница Удружења Australiana Serba.

Наш уважени писац ових дана борави у Србији, како би у региону и Европи, промовисао своју последњу књигу "Значење џокера". О "Неоткривеној Србији" пре извесног времена говорио је и у чувеном Смитсонијан музеју и библиотеци Америчког конгреса.

Осим о актуелној сарадњи са Владимиром Пишталом, Ивана Николић ће говорити и о значају постојања портала Australiana Serba који, као аустралијско-српски медиј, покрива, пре свега, интересовање наше дијаспоре, али и читалаца у Србији, Аустралијанаца и других странаца широм света.

Балканско културно наслеђе, начини за откривање његовог неисцрпног богатства, очување, потом и упознавање, пре свега најмлађих са фрулом, гајдама, обичајима, традиционалном игром, песмом, циљеви су које је пре скоро десет година пред себе поставила Бојана Николић Петричковић, етномузиколог И оснивач центра "Балканско културно наслеђе.

Бојана Николић Петричковић и "Српски гласови" наступиће уживо у студију Србије на вези.

Уреднице емисије Милена Вујовић и Мирјана Николић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар