Магазин Србија на вези

У организацији Савеза Срба Француске и асоцијације „Балкан омнибус“ 17. пут по реду, у Паризу се одржавају Дани Србије и српске културе. Гост емсије је председник одбора за кулутру Савеза Срба Француске Петар Гојковић.

У канадској источној провинцији Онтарио данас живи око 150 хиљада људи српског порекла. Прве масовне имиграције наших земљака почеле су пре готово 120 година и овим поводом је, на иницијативу Генералног
конзулата, на платоу испред Парламента Онтарија подигнута српска застава.

Скоро три деценије одржава се велика спортска манифестација Крос РТС-а. Традиционално одржавају се два текмичења. Крос кроз Србију и Крос у дијаспори. Велики број малишана допунских школа у расејању учествује на овој манифестацији. Гост емисије је руководилац Кампа РТС-а Весна Пантовић.

У Италији је почетком јуна одржано 23. Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре у организацији српске културно-спортске организације „Круна“ из Скиа.

У жељи да сачува успомену на Властимира Павловића Царевца Културни  центар из Великог Градишта организује јубиларни 25. Музички фестивал „Царевчеви дани“. О фестивалу, учесницима из дијаспоре, говориће одговорни уредник у музичкој продукцији РТС-а Мира Дробац.

Музички гости емисије су Народни ансамбл РТС-а под управом Синише Вићентијевића, виолиниста Дамир Савковић и певачица Биљана Петковић.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар