Maгазин Србије на вези

У емисији Србија на вези истраживаћемо српску медицинску дијаспору уочи десетог Конгреса српске медицинске дијаспоре који ће се одржати у Београду од 20.-22.јуна у организацији Фондације принцезе Катарине. О страним струцњацима и лекарима српског порекла из дијаспоре говориће Проф.др Ида Јовановић.

О актуелним активностима Министарства културе и информисања, о Дану словенске писмености и о културним повезивањима Србије и дијаспоре, у студију ћемо разговарати с Александром Гајовићем,  генералним секретаром овог министарства. Александар Гајовић биће саговорник  на тему српска спортска дијаспора, где ће као дугогодишњи члан управе Омладинског фудбалског клуба Београд, пренети искуства праћења наших младих талената у свету са жељом да буду ангажовани за српску репрезентацију. Као новинар и публициста Александар Гајовиц ће објаснити зашто је књига "За друштво у ћошку" заинтересовала како читаоце и љубитеље прича из кафане, тако и дијаспору којој су увек занимљиве приче о познатим и јавним личностима, али из другачијег угла.

Двадесет треће Кошаркашко европско првенство  српске дијаспоре, које ће се одржати од 31. маја до  1.јуна у Италији,  укључењем у емисију  из Немачке,  најавиће кошаркашки стручњак и оснивач  првенства Миодраг Пуре Радомировић. 

Музичка подршка у студију је неко на кога ће Србија сигурно тек бити поносна јесте џез уметник и пијаниста. Композитор Димитрије Васиљевић, први српски доктор наука џез клавира у Америци.

Уредник и водитељ Јелена Ђорђевић Поповић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар