Око магазин: Радници на лизинг

Цена изнајмљивања српских радника

Када се помене лизинг и даље је прва асоцијација куповина аутомобила. Мада смо дошли до тога да српски послодавци последњих година на лизинг чак изнајмљују раднике. Ко су радници на лизинг, каква права имају и зашто је српском послодавцу радник на лизинг исплативији него послодавцу у Европи?

ММФ је прошле недеље отишао из Београда и оставио нам прогнозу да ће у наредних неколико година бруто домаћи произвиод да порасте за петину. Светска банка је, међутим чак направила рачуницу како да Србија дуплира свој ГДП. За то су нам, међутим потребне кинеске стопе раста које и даље делују као научна фантастика. Многе је једнако зачудио и податак Синише Малог да је Србија по овом критеријуму већ међу 10 економија Европе. Шта су бројеви а каква је стварност?

Европски избори донели су излазност већу него иначе, победу партија центра али и никад јаче групације на левици и десници. EPP - савез народњачких партија и даље ће имати најбитнију улогу а Немац Волфрам Кајзер сматра се једним од најбољих познавалаца демохришћана у Европи. У интервју за Око магазин говорио је о судбини Европе после још једних избора, о томе да ли ће се коначно десити Брегзит и о Немачкој после Ангеле Меркел.

број коментара 0 Пошаљи коментар