Драмски уторак: Свирач

Класици ТВ режије - Дејан Баја Ћорковић

Пети и последњи наслов "Драмског понедељка" у априлу, у оквиру циклуса који смо насловили "Класици ТВ режије - Дејан Баја Ћорковић", биће телевизијски филм "Свирач". Филм је снимљен 1998. године, а емитујемо га 29. априла 2019. године. Свирач Свирач

Према приповеци Милована Глишића "Свирач", која одсликава прилике у Србији крајем 19. века, Јован Радуловић написао је драматизацију према којој је Дејан Баја Ћорковић режирао истоимени ТВ филм.

Радња се одвија на селу где газда Милун покушава да искористи слугу Среју и његово знање "да лепо свира на ћемане" што се добро плаћа и да са њим сачини уговор на Срејину штету а све то помоћу сеоских превараната, својих верних "калауза" како их он назива.

Свирач Свирач

Газда Милун рачуна да га његово богатство штити и пред судом како је у то време углавном било, али тако не мисли Страхиња млади писар код тамошњег капетана.

Улоге тумаче: Борис Пинговић, Марко Николић, Никола Симић, Дубравко Јовановић, Драгомир Чумић, Мирко Влаховић, Нела Михајловић, Драган Максимовић, Драган Петровић и други

Свирач Свирач

Уредник циклуса: Марко Новаковић
Редитељ: Дејан Баја Ћорковић
Сценариста: Јован Радуловић (према прози Милована Глишића)
Директор фотографије: Живота Неимаревић
Сценограф: Јасна Драговић
Костимограф: Душан Јовановић

број коментара 0 Пошаљи коментар