Србија на вези

Туристичка организација Београда је од 15. до 17. априла учествовала на Међународном сајму туризма, China Outbound Travel & Tourism Market, у Пекингу, у оквиру регионалне промоције Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а под окриљем националне Туристичке организације Србије.

Београд је на сајму у Пекингу представљен као атрактивна европска „сити брејк" дестинација, са мноштвом урбаних садржаја, богатом понудом културних, спортских и других манифестација и другим сегментима туристичке понуде наше престонице намењене кинеским гостима. О предстојећој туристичкој сезони, договореним срадњама и плановима за будућност разговараћемо са Миодрагом Поповићем, в.д. директором Туристичке организације Београда.

У просторијама Министарства културе и информисања одржана је промоција књиге „Учимо ћирилицу" коју је приредио једини дневни лист српске дијаспоре „Франкфуртске вести" уз помоћ Завода за уџбенике и наставна средства Републике Србије, а под покровитељством Министарства културе и информисања. Прилог Милене Вујовић.

У Удружењу књижевника Србије промовисана је књига руског публицисте Бориса Земцова под именом "Руси нису издали", у којој је објашњено страдање Срба у последњим ратним сукобима на тлу бивше Југославије. Извештај Владана Ракића.

Удружење Иницијатива креативне радионице пројекат је Гордане Антуновић која већ двадесет година живи и ради у Шведској. Од одласка сањала је да се бави културом, пуна ентузијазма и енергије почела је да организује и потпуно сам финансира позоришне представе, на којима је у почетку било свега тридесетак људи. Данас су, захваљујиући њој, позоришне сале широм Шведске препуне наших људи, за сваку представу тражи се карта више. Угостила је велики број глумаца из Србије а најпоноснија је на гостовање Петра Божовића. О великој жељи за неговањем лепе речи матерњег језика, моћи појединца у великом систему, животу и раду у туђини са Горданом Антуновић разговарала је Марија Цвијић.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар