Maгазин Србије на вези

У данима када Срби широм света припремају прославу најрадоснијег хришћанског празника, Ускрса, "Магазин Србија на вези", води нас у Израел и реку Јордан где је, исписана ћириличним писмом на српском језику, постављена плоча Светог јеванђеља о крштењу Исуса Христа.

На месту крштења, у комплексу Јарденит своја јеванђеља поставили су многи народи у протекле
44 године, српска плоча је 112. и заузима централно место, испред самог амфитеатра где се верници припремају пре уласка у Јордан. Гости емисије, прота Томислав Лукић који је са групом ходочасника из Шапца и поставио плочу, као и Исак Асиел, главни рабин Јеврејске заједнице у Србији, који је био и једини великодостојник верске заједнице  у борбеним једницама српске војске у време Нато агресије, 1999. године.

Ексклузивно, видећемо и какву поруку верницима у Аустралији пред Ускрс, шаље владика Силуан, епископ Аустралијско-новозеландске Митрополије СПЦ.

Уметничка јаја, бојена посебним техникама, представиће у студију наша гошћа, академска сликарка Слободанка Ракић Шефер.

Причу о врхунским копијама Фабержеових јаја која се продају у јединој радњи у Француској , у Паризу, доноси Владан Јочић.

Музички гости емисије, Нада Павловић и Војкан Борисављевић, представиће ауторску песму" Београд".  ОКУД "Миломир Петровић" из Сремчице, "Играма из шумадије", обележиће 50 година постојања, а Славко Бањац песмом "Натенане", најавиће концерт у Београду 16. маја.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Владимир П. Петровић
број коментара 0 Пошаљи коментар