Око магазин: Црна Гора и НАТО бомбе

Војска Југославије и црногорска полиција, радна и војна обавеза, Мило и Момир - можда се тим супротностима може најбоље описати Црна Гора 1999. године, уз неизоставно питање - да ли је Мило сачувао Црну Гору?

Бомбардовање је Црна Гора дочекала у специфичној политичкој атмосфери. Само две године пре тога дошло до велике свађе Мила и Момира и раскола у ДПС-у. У марту 1999. на улицама црногорских градова били су и Војска Југославије и полиција Црне Горе.

Kако је изгледало црногорско друштво 1999. године, како су извештавали медији, како су Црногорци те 1999. гледали на сусрете Мила Ђукановића са шефовима западних држава и шта је бомбардовање значило за Црну Гору, данас чланицу НАТО-а? Коначно, како данас варошица Мурино памти 30. април 1999?

О свему томе, у емисији говоре: Милан Kнежевић, председник Демократске народне партије, писац Балша Брковић, амбасадор СРЈ у Риму 1999. Миодраг Лекић, уредници листова Дан и Вијести Никола Марковић и Жељко Ивановић и Мирко Кнежевић, отац Мирослава Kнежевића који је страдао у Мурину у априлу 1999. године.

Аутор: Стеван Kостић

број коментара 0 Пошаљи коментар