Србија на вези

Сачувати идентитет

Православни верници у Црној Гори успели су да спрече рушење крстионице "Суза Његошева" на Превлаци Светог Архангела Михаила код Тивта. Иако су јаке полицијске снаге са мора и копна дошле су неколико сати раније, народ је већ био ту. Одлуку о рушењу донела је инспекција Министарства туризма Црне Горе због, како тврде, непостојања потребних дозвола за градњу. Цео догађај пратиле су колеге из Српске РТВ Црне Горе.

У Београду се одржава 8. Конференција српских националних организација из земаља региона. Како наводе најављени учесници, један од циљева овог скупа  је "приврженост поштовању начела правде, правичности и родољубља ради утемељења принципа саборности у српском друштву". Са Конференције извештава Мирослав Карлица.

У интервјуу који је дао нашем новинару Владану Ракићу, руски политичар и потпредседник Руске Думе Сергеј Бабурин говори о НАТО агресији на нашу земљу и одговорности оних који су је починили.

Колегиница Мирјана Раичевић Тасић  представља књигу посвећену односима Русије и Србије током историје "Помоћ Руса и Русије Србима и Србији", аутора Митра Радоњића.

Ученици Српске православне гимназије  "Катарина Кантакузина Бранковић" бораве у посети Београду. Своје утиске преносе колеги Мирославу Карлици.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар