Србија на вези

Крајем 2015. године Савез Срба из региона је покренуо евидентирање имовине прогнаних Срба на територији Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније. Резултат ове анкете су 10 322 породице које су пријавиле своју имовину у поменутим земљама. Шта је заправо сврха ове евиденције?

То је тема вечерашњег издања емисије "Србија на вези", о којој разговарамо са председником Савеза Срба из региона Миодрагом Линтом.

Као и обично, колеге из ТВ продукције ЗВО Вуковар припремиле су причу о животу Срба у Хрватској. Овога пута посетили су место Цетина, које се налази на изворишту истоимене реке, у подножју планине Динаре. Природне лепоте овог далматинског краја и свакодневицу његових мештана преноси нам Васка Радуловић.

Ове године навршило се 35 година од смрти чувеног српског и југословенског књижевника Бранка Ћопића, а његова кућа у родним Хашанима (Босна и Херцеговина) још увек није обновљена. Шта је разлог томе, истраживале су колеге из Радио Телевизије Републике Српске.

Диана Ђурић Кондић, уредница РТВ Варош из Будимпеште забележила је догађај којим је у Амбасади Републике Србије обележено 20 година од почетка НАТО агресије. 

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Маја Мандић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар