Аутопортрет: Олга Димитријевић

Гошћа емисије Аутопортрет је једна од водећих драмских ауторки нове генерације - Олга Димитријевић. Ова списатељица, редитељка, критичарка и извођачица направиће осврт на све сфере свог рада у разговору са театрологом Иваном Меденицом и драмском списатељицом Мајом Пелевић.

У рубрици Ко сам ја биће речи о критичарском раду Олге Димитријевић, који је Иван Меденица пратио као њен професор и ментор, а он ће направити и сопствени осврт на драмско стваралаштво ове списатељице. Олга Димитријевић ће говорити о мотивима који се везују за њен рад и темама које у својим драмама истражује. Олга Димитријевић Олга Димитријевић

О редитељском и извођачком искуству, Олга Димитријевић ће говорити у сегменту Деконструкција, са својом сарадницом и пријатељицом Мајом Пелевић. Њих две ће у разговору, између осталог, открити и како су дошле на идеју да направе представу Слобода је најскупља капиталистичка реч, те шта за писца значи када режира и изводи свој текст.

Тајно место Олге Димитријевић је Бањица, а у рубрици Мој избор говори како је на њу утицала представа Ане Терезе де Керсмакер.

Разговор у студију модерира Снежана Стаменковић Јојић.

Уредница и сценаристкиња емисије: Тамара Барачков
Редитељ: Милан Јовановић

број коментара 0 Пошаљи коментар