Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, на почетку овогодишњег Великог Поста разговарамо са Игуманом Манастира Нова Грачаница Серафимом Балтићем.

Чућете шта се све може видети у овом манастиру, који је веома значајан за српски народ у Америци, а посебно говори и о значају поста. Следи и порука владике Лонгина на литургији на прву недељу поста, а потом исте вечери, на Недељи Православља, Отац Добривоје Милуновић из Српског Саборног храма, објашњава значај ове посебне литургије на којој су били многи свештеници из српских као и других православних цркава из Чикага, Индијане и Висконсина. Они говоре и о значају икона за овај дан и за ову литургију, као и за православну цркву уопште.

Видећемо и  део наступа ансамбла Дукати и Бисери са Крајишког Прела.

Аутор емисије  разговарао је о фрескопису са Филипом Суботићем којег је затекао на послу у цркви Свети Симеон Мироточиви, посетивши га у граду Шарлот, у америчкој Савезној Држави Северна Каролина. Фрескописац Суботић је иначе већ осликао значајан број српских светиња у Америци, од Кливленда до Чикага и даље.

Уредник Медијске Мреже Српске Дијаспоре је мр Мирјана Раичевић Тасић.

број коментара 0 Пошаљи коментар