Магазин Србије на вези

Уметност и живот

Некадашњи београдски ђаци, данас имају успешну каријеру широм света, поносни на своје учитеље. Један од њих, Суки Меденчевић,  у  ексклузивном интервјуу за "Магазин Србија на вези",говори о свом животном и уметничком путу од родне Дервенте, школовања на Факултету
драмских уметности у Београду, на одсеку за камеру, наставак студија на чувеној прашкој филмској школи ФАМУ у Чешкој, до сниматељске каријере у Лос Анђелесу, где ради у продукцији играних и филмова за ТВ. Члан је  најпрестижније светске организације сниматеља, АСЦ, од 2010.
године,први са ових простора.  Добитник је најзначајнијих међународних признања и веома активан у образовању нових генерација филмских стваралаца.Гледаоце ћемо одвести у Југословенску кинотеку у Београду , где је његова самостална излоба уметничке фотографије, "Прозори у свет, прозори у душу".

Гост емисије је и редитељ Хаџи-Александар Ђуровић, добитник значајних награда на престижним филмским фестивалима за  документарне и игране филмове. Овај млади редитељ успешно се бави и музиком, фотографијом и писањем сценарија, поезије и прозе. После збирке поезије "Како се на српском каже љубав", представиће гледаоцима нову, "Како се на српском каже туга".

Ексклузивно са Јахорине, где се одржавају припреме за квалификациону трку за Светско скијашко првенство новинара, СКИЖ, јавља се редитељка  Драгица Гачић. Сниматељ, Бране Скокић из РТ РС.

После самосталне изложбе слика у Међународном уметничком центру Спинерај, у Лајпцигу, гост емисије је академски сликар Марко Кусмук, добитник и прве награде за цртеж из Фондације Владимир Величковић. Како ће представити нашу земљу у мају месецу на највећој Међународној
изложби, Норд Арт, у Европи, која се одржава у немачком Рензбургу, говориће у емисији и представити једну од слика са којом ће наступати, и  у нашем студију.

Музички гости емисије представиће своја најновија остварења. Биља Крстић и "Бистрик оркестар",  као и најмлађи хор РТСа "Кoлибри" са диригентом Љиљаном Ранђеловић и Николом Чутурилом, који је комплетан аутор новог ЦД "колибри".

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић
Редитељ Владимир П. Петровић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар