Упитник

Душко Кнежевић - човек са црвене потернице Интерпола

Душко Кнежевић, бизнисмен и власник Атлас групе у последњих двадесетпет година, према сопственом казивању, био је укључен у најважније државне послове у Црној Гори. До јуче први банкар те државе данас је најтраженији бегунац црногорског правосуђа, који се сумњичи за милионске злоупотребе.

У ексклузивном разговору који смо водили у Лондону, где је као британски држављанин нашао уточиште, открива како је од најмоћнијег бизнисмена завршио на црвеној потерници Интерпола. Говори о тајним путевима новца којим су, како тврди, финансирани сви избори у Црној Гори, владајућа партија и њен председник Мило Ђукановић. Тврди да после сфере "коверта", "главни снимак" давања мита чува "за крај" и да је спреман за поштено суђење после промене политичких актера у Црној Гори.  

Оливера Јовићевић Оливера Јовићевић

Кнежевић говори и о односима Црне Горе и Србије, у којој је стекао своју пословну империју, као и о томе да ли поједини српски политичари имају разлога да се забрину због донација које су од њега добијали.

У ексклузивном интервјуу за Упитник црногорски бизнисмен Душко Кнежевић открива и друге детаље који описују природу веза крупног капитала, политичких странака и саме државе и њених институција.

Аутор и уредник емисије је Оливера Јовићевић

број коментара 0 Пошаљи коментар