Србија на вези

На путу православља и Светосавља-од корена ка непрегледним даљинама

Под окриљем своје духовности, Срби широм света, и овог 27. јануара обележили су Дан Светог Саве. Свечане литургије у православним храмовима и академије у установама културе и образовања, биле су посвећене светитељу који нас је одредио и показао пут да бисмо свуда и заувек знали ко смо. Посебну захвалност дају му сви они који се налазе на путу знања и образовања. У емисији ћете видети како се Свети Сава славио међу Србима у околним земљама.

Поводом 800 година самосталности Српске православне цркве и 600 година од рођења "прве православке у Словенији" Катарине Кантакузине Бранковић, митрополија загребачко-љубљанска, Црквена општина у Марибору и Амбасада Републике Србије у Словенији, уприличили су свечану академију. Део овог изузетног догађаја, преносимо у вечерашњој "Србији на вези".

У Загребу је недавно одржан састанак  Међувладиног мешовитог одбора за националне мањине, којим су председавали копредседавајући са српске стране државни секретар у Министарству управе Владе Србије Иван Бошњак и копредседавајући са хрватске стране Звонко Милас. О закључцима са састанка, извештава Симо Будимир.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић 

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар