Србија на вези: Дарко Марков

Живот Срба у Бечу инспирисао га је да напише неколико књига. Посматрајући, анализирајући, објаснио је и представио људе и догађаје који су многе насмејали, неке можда и наљутили... Његова монодрама "Сумрак у бечком хаустору" до сада је изведена 35 пута. Са Србијом на вези Дарко Марков.

Дарко Марков је писац, песник и таксиста. За себе каже да је хроничар бечког живота и прича нам да је судбински везан за тај град. Иако је рођен у Бечу, детињство и младост провео је у Панчеву. Почетком 90-тих ратни вихор га поново одводи у Аустрију и тај период описује као моменат када се у Југославији “угасило светло”.

Дарко Марков
Дарко Марков

Стари вински подрум у центру Беча, Дарко је са пријатељима назвао Реч – Боја – Тон. Временом овај простор постаје место окупљања тамошњих уметника, писаца, музичара - место у ком се рађају песме, пишу романи, склапају пријатељства и испољавају незаборавне емоције. Монодрама "Сумрак у бечком хаустору" коју је први пут извео баш у овом "подруму", до сада је окупила гледаоце 35 пута, а представа "Како постати врховни Србин у Бечу", распродата је до краја године!

Из филма
Из филма "Сумрак у бечком хаустору"

Приче Дарка Маркова инспирисале су редитеља Младена Ђорђевића да сними документарни филм под истим насловом "Сумрак у бечком хаустору" чију премијеру очекујемо у првој половини ове године.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

број коментара 0 Пошаљи коментар