Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говорићемо о иницијативи дијаспоре и пројекту повезивања општина у Србији и Словенији. Најавићемо финално такмичење за "Најбољу технолошку иновацију", а видећемо и како је у Влади Србије протекла додела признања спортске манифестације "Крос РТС-а". У Паризу одржана трибина поводом излажења зборника "Француска и Србија: изазови вечитог пријатељства".

Пројекат повезивања општина у Србији и Словенији траје неколико година. Носиоци пројекта су Божидар Дринић, главни и одговорни уредник листа "Аграр" и Раде Бакрачевић, главни уредник "Штајерских новица". Које су нове иницијативе и пројекти чућемо од Божидара Дринића.

Финално такмичење за "Најбољу технолошку иновацију" одржава се 23. децембра у студију на Кошутњаку уз директан пренос на РТС-у. Гост емисије Владимир Никић, члан организационог Одбора такмичења за "Најбољу технолошку иновацију".

У Влади Србије уручене су награде и признања најзаслужнијим појединцима и институцијама за подршку у организацији Кроса РТС-а. Гост емисије Стеван Ковачевић, директор Кроса "РТС-а".

На трибини поводом излажења зборника "Француска и Србија: изазови вечитог пријатељства", мултидисциплинарно је обухваћена најшира лепеза односа две државе, од историје, преко културне дипломатије и економије до Европских интеграција. Из Париза се јавља Владан Јочић.

У Бечу је у Акцент театру 4. децембра одржан концерт Ансамбла КОЛО. Тамошњој публици, на позив српске дијаспоре, представили су се играчком представом "Соколова песма". Прилог Вере Марјановић и Мирослава Војиновића.

Видећемо и да ли је све спремно за 20. Дечју песму Евровизије у Јерменији. Србију представља Катарина Савић са композицијом "Свет без граница". Из Јеревана се јавља Тијана Лукић.

Музички гости Дуо Модерато и Земунски тамбураши.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић.