Читај ми!

Плава птица на Другом програму!

Време је за полетање и на Другом програму! Подсетимо се Османових и Боркиних плавоптичастих авантура од понедељка 22. августа. "Плава птица" вас чека сваког радног дана у 9.00, на Другом програму Телевизије Србије!

Осман и Борка се много лепо слажу. Осим по некад. Па није Борка крива што је она паметница, па је Осману каткад досадна, нити је Осман крив што је он весељак, па је Борки некад несносан. Ипак, најсложнији су када им у реч упадне Госпођа Ж са својим бесконачним саветим о правилном говору и граматици, или Господин Џ са својим насумичним занимљивостима.

Додуше, питалице Господина Џ су потпуна друга ствар. Ту сви напрегну своје мождане вијуге и потруде се да смисле што забавније одговоре. Најбоље од свега је што - док погађају они, можете и ви крај ваших екрана.

И не само то. Можете да правите и неки од рецепата наше драге Куваричице. Она је експерт за диносаурса од банане, чудовиште од сендвича или бубамару од парадајза. Њена главна мисија је да вам покаже како храна може бити и здрава и укусна и забавна.

Наша гусарска посада у свакој епизоди плови и знање лови. И мада наши гусари Оки и Боки на први поглед не делују баш најбистрије, они и путем погрешних одговора увек науче нешто ново. Колико је дугачак жирафин врат, шта су то црне рупе, где су живели Абориџини... то су само нека питања којима се баве.

Ту су и наша плавоптичаста путовања. Пошто "Плава птица" не зна за границе, она лети по свим континентима и државама, открива културе другачије од наше и кроз распеване сонгове нам прича приче о далеким крајевима.

У свакој епизоди биће и писама другарића, а подсетићемо се и неизоставних Османових трикова! Зато нас гледајте сваког радног дана у 9.00 на Другом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.