Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говорићемо о јубиларној двадесетој години одржавања манифестације "Дани Србије и српске кулутре" у Паризу. Представићемо и новинарку српске телевизије из Торонта. Водимо вас на изложбу "Сакрално наслеђе Срба у Мађарској", а видећемо и како је протекла додела награда Фестивала српског филма из Чикага.

Две деценије траје манифестација "Дани Србије и српске културе" у организацији Савеза Срба Француске и асоцијације "Мондокулт". О овогодишњој приредби и Каравану културе који путује у десетак градова Европе говоримо са Петром Гојковићем, председником Одбора за кулутру Савеза Срба Француске.

Више од двадесет година српска телевизија "ТВ Торонто" истрајава на путу очувања српског језика, традиције и културе. Бележе активности српске заједнице и помажу у организацији хуманитарних акција. Гост емисије Миљана Ристић, новинарка српске телевизије "ТВ Торонто".

У Филмском центру Србије додељене су награде Фестивала Српског филма из Чикага за 2019. и 2021. годину. Прилог Мирјане Раичевић Тасић.

Нудимо вам још једну интересантну причу са југа Француске. Упознаћемо српску научницу проф. др Тању Милосављевић која се бави лингвистиком и очувањем српског националног идентитета. Из Марсеља се јавља Владан Јочић.

"Сакрално наслеђе Срба у Мађарској" наслов је изложбе која је приређена у Културном и медијском центру "Српски венац" у Будимпешти. Аутор Владимир Марковић, у изложбеном опусу својих колажа, приказао је дванаест српских православних цркава у Мађарској. Прилог Снежане Миливојевић.

Музички гости: Јован Маљоковић бенд и Срђан Марјановић.

Уредници емисије: Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић
Редитељка: Драгица Гачић