Читај ми!

Избори

Сваког 3. децембра, када је Дан особа са инвалидитетом, сетимо се њих и њихових проблема. Разговарамо о њиховим правима, о томе како живе, организујемо скупове, округле столове са различитим темама. Питање је какви су резултати, да ли је овај дан довољан за решавање проблема или да ли започета питања имају свој епилог. Особе са инвалидитетом у свим сегментима живота воде битку свакодневно.

У овонедељној емисији о особама са инвалидитетом ,,Место за нас" чућемо шта је све Национална организација особа са инвалидтетом урадила током ове године како би побољшала видљивост особа са инвалидитетом, а гледаоци ће имати прилику да погледају филм ,,Избори".

Тема пројекта ,,Избори" који је реализовао NOOIS уз финансијску подршку Министарсва културе је подизање свести о праву сваког грађанина да учествује у вођењу јавних послова, да бира и да буде биран у органе власти. Актери у филму су особе са инвалидитетом, говоре о препрекама са којима се суочавају током гласања, као и стручњаци из ове области који говоре о томе шта је до сада урађено у пракси.

Уредница: Ива Омрчен