Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови, нотица Ноца и диригентска палица - Феликс, који вас уводе у свет музике и музичких инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада. Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент. Како је могуће да је саксофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала.

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца, полазници школе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор је Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, дизајн звука Горан Стифанић, директор фотографије Слободан Поповић, монтажа Драган Узелац, редитељ Нермин Ахметовић.

Гласове дали: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић. Продукција ART BEAT.

Друга епизда серијала До, ре, ми нам открива који све инструменти припадају трзаним жичаним инструментима.. Деца ће сазнати како је настала и како се прави гитара, како се добија звук и које врсте гитара постоје. Гледаоци ће имати јединствену прилику да чују мини концерт харфе у извођењу студената ФМУ као и део извођења на гитари "Соната 1. став" Хоакина Турина у извођену ученика средње музичке школе Коста Манојловић.