Читај ми!

Војне вежбе Тиса и Небески мост

Војне вежбе Тиса 21 и Небески мост 21, Јубилеј Техничког опитног центра и Права војних пензионера у најновијој емисији Дозволите...

Војска Србије почела је са серијом војних вежби, домаћих и међународних. На привременом полигону на реци Тиси код Титела, Прва бригада Копнене војске извела је вежбу на тему насилног преласка реке. Циљ вежбе био је да се више јединица Прве бригаде у сарадњи са Речном флотилом, увежба да изведе одбрамбену операцију на обалама и реци.

Изведена је и заједничка српско-америчка вежба Небески мост 21. Учествовали су српски специјалци из 63. падобранске бригаде и ваздушно десантна пешадија Војске САД из 173. падобранске бригаде, уз подршку транспортне авијације Војске Србије и Војске САД. Тема вежба била је снабдевање из ваздуха, специјални и класични падобрански десант, а циљ да се српски и амерички војници увежбају да заједнички изводе овакав тип војних операција.

Погледајте и репортажу о 70 година рада Техничког опитног центра, који већ седам деценија проверава наоружање пре него што уђе у оперативну употребу у Војску Србије. Такође, раде се испитивања за Одбрамбену индустрију Србије и стране партнере.

Разговарали смо и са представницима Удружења пензионисаних подофицира Србије, који се већ 15 година боре са државном администрацијом за своја права. Бројне бирократске препреке, али и лоше одлуке у првој деценији 21. века угрозила су права и финансијски оштетила више хиљада војних пензионера.

Емисију можете пратити и на друштвеним мрежама, јутјубу и платформи РТС Планета.

Екипа РТС-а:
уредник емисије: Горан Јанићевић
новинари: Марина Дамњановић Нацков и Игор Топаловић
монтажери: Весна Грба и Мирко Крстески
продуцент: Стефан Радоњић
организатор: Предраг Секулић
реализација: Владимир Антић

екипа ВФЦ "Застава филм":
директор: потпуковник Горан Иконић
организатор: Александра Живковић
сниматељи: заставник I класе Срђан Грчић, Мирко Лукановић, Жарко Пекез, Вујадин Мићуновић и Богдан Петровић
асистенти сниматеља: Александар Ђорђевић и Љубиша Глишовић

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]