Читај ми!

Мира Адања Полак: Ексклузивно

Значај првог реда Сава Центра

Велика светска имена уметности, политике и забаве прошла су кроз Сава Центар и једну од најлепших дворана Балкана.

Уметнике и госте дочекивао је Вук Жугић, дугогодишњи уредник културног програма Сава Центра. Многи су долазили у нашу земљу са предубеђењем, недовољним знањем, предрасудама, а он их је још на аеродрому дочекао са најпозитивнијим емоцијама и препознатљивим осмехом. То им је остајало у сећању.

Од недавно је Сава Центар постао део компаније Делта, која ће га након реконструкције улепшати и модернизовати. Неће мењати своју намену и остаће један од најлепших конгресних центара у овом делу света.

Вук Жугић ме је провео кроз овај објекат и поново сам се уверила у монументалност здања и те велике свечане сале која плени.

Сећао се сусрета и наступа великих уметника - Монсерат Кабаље, Мстислава Ростроповича, Џипси кингса, Миреј Матје, Иве Погорелића, Стефана Миленковића, Монике Белучи, Светлане Захарове и многих других светских личности из културног и јавног живота, које су учествовале на великим међународним скуповима који су се одржавали у Београду.

У посебним одајама Сава Центра доношене су и многе значајне одлуке битне за ову земљу и регион.

Лепа су сећања Вука Жугића, који нас води кроз коридоре овог здања, које ће после реконструкције бити и остати заштитни знак и препознатљиво обележје Београда.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]