Читај ми!

У свету

Грађани Србије који воле да летују у Грчкој, могу да одахну.

Грци признају све вакцине које је одобрила Европска агенција за лекове, али и руске и кинеске. Неопходна је потврда да су вакцинисани било којом вакцином, да имају негативан Пи-Си-АР или антигенски тест. За децу до 10 година - то није потребно. Сезона званично почиње 14. маја. Грчке границе за наше туристе биће отворене преко два прелаза из Северне Македоније и један из Бугарске.

Постоји могућност да земље које имају успех у имунизацији, као што је Србија, буду укључене у пилот пројекат већ средином априла, најавио је у интервјуу за спољнополитички магазин "У свету" грчки министар туризма Харис Теохарис, који је у Београду са ресорном министарком Татјаном Матић потписао Изјаву о сарадњи два министарства током и после пандемије.

Званичне бројке показују да је Грчка популарна дестинација за грађане Србије. Само у 2019. години, у Грчкој је боравило више од милион српских туриста. Процењује се да су они током боравка потрошили око 356 милиона евра. Грчки туристи су, пре пандемије вируса корона, били међу десет најбројнијих стрних посетилаца у Србији. Регистровано је је око 75 хиљада туриста.

Емисију уређује и води Небојша Котлајић.