Читај ми!

Филм

Срећни принц

У јефтином париском хотелу Оскар Вајлд налази се на самртној постељи. Преплављују га сећања на прошлост која га одвове у друга времена и на друга места. (The Happy Prince, 2018)

Једном је важио за најславнијег човека Лондона. Затим га је исто оно друштво које га је обожавало дословно "разапело" у културним и монденским круговима у којима се кретао. Под сенком смрти, он поново размишља о својим покушајима да се помири са својом женом, Констанс, која је због њега доста пропатила, али и о одмазди која је уследила због његове фаталне љубавне везе са лордом Алфредом Дагласом.

Сећа се и пријатељске топлине и обожавања које је према њему испољавао Роби Рос који је покушао, али није успео да Оскара Вајлда спаси од његове сопствене судбине. Док заједно са славним писцем гледалац "пролази" кроз последњи чин његовог живота и путовања кроз Енглеску, нестална природа пожуде се у потпуности октрива, као што у исто време долази до спознаје правог богатства љубави. То је портрет мрачне стране генија који је живео и умро због љубави.

Улоге: Руперт Еверет, Колин Фирт, Емили Вотсон...
Режија: Руперт Еверт