Читај ми!

Суперхероји медијске писмености: Телевизија

Јован полаже витешку заклетву да ће када одрасте редовно плаћати претплату за Јавни медијски сервис Србије. Схвата улогу јавних медијских сервиса и почиње да разуме разлику у односу на комерцијалне телевизије.

Јован сазнаје историју настанка телевизије као медија али и како се раде сложени пројекти у Образовно-научном програму.

Витез Јован има задатак да дигиталним мачем спасе принцезу Јовану од опчињености рецитовања турбо-фолк текстова које по цео дан слуша на телевизијским каналима. Да ли ће у томе успети?

ТВ серија "Суперхероји медијске писмености" се састоји из играних, анимираних и документарних сегмената. Намењена је деци и младима, али и општој популацији. Дакле, и дигиталним урођеницима као и дигиталним досељеницима. Серија прати образовне садржаје дефинисане у Приручнику за васпитаче и наставнике о медијској писмености и замишљена је као инспирација и повод за критичко промишљање и разговор не само у кући у кругу породице, већ и на часовима у школи. ТВ серију за Образовно-научни програм РТС-а, у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, реализовала је Беомедија д.о.о. под покровитељством Европске уније у оквиру пројекта "Подршка медијским реформама у Републици Србији".

Милева - Борка Томовић
Јована - Доротеа Ђанетаки
Јован - Лука Пешић

Уредник серије: Јелена Мицић
Сценариста и редитељ: Илија Гајица
Директор фотографије: Александар Мијаиловић
Монтажер: Обрад Поповић
Музика: Владимир Тошић