Читај ми!

18 година -Бунт и Belgrade Beer Fest, 3. део

Следи завршни, трећи део специјалног циклуса емисија "Бунт", посвећеног обележавању пунолетних година трајања и успеха манифестације која сваке године окупи 500.000 посетилаца и најдуговечније телевизијске рок емисије у историји РТС- а али и у читавом региону.

У трећој специјалној емисији „Бунт", Бранка Главоњић (ауторка емисије Бунт и Бунт Рок Фестивала) и Дејан Николић (програмски уредник Belgrade Beer Fest-a) угостиће:  Оливера Нектаријевића и Ненада Пејовића представнике бенда „Канда, Коџа и Небојша", затим Александра Петровића („Ortodox celts"), Бојана Слачалу („Артан Лили" и „Stutgart online"), инспектора Блажу, чувеног фотографа светског ранга Брајана РашићаЛава Братушу („Аутопарк"), Стефана Никетића („Лагана среда")...

На концертној сцени култног клуба "Сабирни центар",  своје хитове и у овој емисији извешће бендови "Канда, Коџа и Небојша", "Лагана Среда", "Кора" и "Viva Vops".

Емисија "Бунт", ауторке Бранке Главоњић је једина рок емисија која је опстала на некој телевизији и то у континуитету 18 година - у целом региону и једна је од најдуговечнијих емисија на РТС-у. 

Са Belgrade Beer Fest-om интензивнија сарадња је започета 2015. године, када је одржан први "Бунт Рок Фестивал" РТС- а. Као један од најзначајнијих музичких фестивала у Србији и региону, београдски Бир фест је одувек давао прилике и простор новим рок снагама, ауторима и музичарима - баш као и емисија "Бунт", из које је произашао пројекат "Бунт рок фестивал" РТС- а, покренут пре шест година.

Бранка Главоњић: "Поносна сам што је Бунт једина рок емисија која је опстала на некој телевизији и то у континуитету - у целом региону. Такође, поносим се што је из емисије Бунт настао национални пројекат, својеврсна платформа за нове снаге наше музичке сцене - "Бунт рок фестивал. Много је бендова прошло, кроз више од 500 емисија Бунт за ових 18 година и кроз 45 емисија Бунт рок фестивала. Било је ту феноменалних наступа, одличне музике, дивних разговора, а атмосфера на снимањима је увек била другарска и позитивна. Многи бендови и аутори су имали и своје прве телевизијске наступе баш у емисији "Бунт" на РТС- у... и наравно сви бендови Бунт Рок фестивала."

Дејан Николић: "Због немогућности да наше фестивале - 18. Belgrade Beer Fest и 6. Бунт Рок Фестивал ове године одржимо на традиционалне начине и у пуном обиму, а имајући у виду обострану више него успешну сарадњу, спонтано смо дошли до ове идеје. Ове три емисије су омаж, својеврсна ретроспектива, као наш заједнички допринос напорима да култура и музика преживе у овим изазовним временима."

"Имајући у виду околности које нам ограничавају контакте и начин рада, и ми који се бавимо представљањем уметности, као и музичари - стално покушавамо да изналазимо и примењујемо нове начине комуникације. Ове емисије су на том таласу, уживали смо у процесу као и сви учесници. Верујемо да ће се и гледаоцима допасти све што смо за њих припремили." поверила је Бранка Главоњић.

колико сте пропустили први и други део Бунт специјала посвећених обележавању 18 година емисије Бунт и Белграде Беер феста, погледајте их сада-линк: https://www.rts.rs/page/tv/sr/series/21/rts-2/6297/bunt.html

Бунт Бунт

Аутор:
РТС

Емисија Бунт је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије, успешно траје у континуитету већ 17 година. [ детаљније ]