Читај ми!

До, ре, ми

Домаћини серијала До, ре, ми су анимирани ликови, нотица Ноца и диригентска палица-Феликс, који вас уводе у свет музике и музичких инструмената.

Сазнајте како звучи који инструмент, како је настао, од чега се прави и којој групи инструмената припада.

Какве врсте оркестара постоје, зашто је хармоника дувачки инструмент,.. Како је могуће да је саxофон дрвени дувачки инструмент а прави се од метала...

Гледаоци ће у серијалу имати прилике да чују мини концерте ученика средње музичке школе Коста Манојловић, студената ФМУ као и извођења Биг бенд оркестра РТС, Васил Хаџиманов бенда, Бенда Владимира Констатиновића и још много занимљивих извођења.

У емисији учествују деца, полазници школе глуме ART BEAT Нермина Ахметовића и деца из ППУ Пегаз.

Сценарио и концепт емисије - Вишња Брадоњић, илустратор је Дејан Мандић, главни аниматор Илија Зипевски, дизајн звука Горан Стифанић, директор фотографије - Слободан Поповић, монтажа Драган Узелац, редитељ Нермин Ахметовиц. Продукција ART BEAT.

Гласове позајмили: Ноца - Мила Манојловић, Феликс - Нермин Ахмнетовић. Продукција ART BEAT.

1. епизода - Гудачки жичани инструменти

У првој епизоди гледаоци ће сазнати који инструменти су били претеча данашњих гудачких инструмената, како се прави виолина, ко су били најпознатији градитељи виолина.. Деца ће научити да су гудачки инструменти добили име због начина на који се добија тон - превлачењем гудала преко жица. Да сазнате, шта је и како изгледа гудало и како се свира виолина, побринули су се деца, Ноца и Феликс.

У овој епизоди имаћете прилику да уживате у мини концерту гудачког квартета средње музичке школе Коста Манојловић који изводе део нумере В. А. Моцарта - Мала ноћна музика.