Читај ми!

Упс! У проблему сам

Агресивност је део људске природе и прати човека током целог живота. Појачава се у пубертету, на почетку адолесценције збуњује и плаши младе људе али их и нагони на експериментисања са насилним поривима.

Агресивност се усмерава на особе и ствари из околине, најчешће чланове породице и вршњаке, али готово једнако и на унутра, према самом себи. Оно што олакшава агресивност код адолесцената је сама природа адолесцентног процеса који ремети психо-физичку равнотежу особе.

Зашто су адолесценти у толикој мери, с таквом лакоћом и на специфичан начин агресивни? Како се насилним понашањем боре против незадовољства и несигурности? Ко су особе које повећавају и олакшавају испољавање агресивности код младих? Одговоре на ова питања понудиће психијатар и психоаналитичар др Војислав Ћурчић, а ученици Пете београдске гимназије изнеће своје мишљење о облицима агресивности које примећују међу својом генерацијом.

уредник серије: Тамара Вешковић
продуцент серије: Биљана Даутовић
глуме: Нина Срдић Хаџи-Нешић, Ана Нинковић, Николина Кокунешовски, Ђорђе Мишина, Алекса Јовановић, Сергеј Бојовић, Алекса Петровић, Ана Шкиљевић, Андреа Симоновић, Милена Радованчев, Никола Бићанин, Лазар Шљукић, Лука Јовановић и Невена Ескић
стручни консултант: Весна Брзев-Ћурчић
сценарио: Маша Вујошевић, Кристина Ђуковић и Тамара Вешковић
директор фотографије: Милан Станић
сниматељ: Александар Беатовић
фотограф: Гордан Јовић
визуелни идентитет: Марко Рајић и Маша Вујошевић
сниматељ звука: Љуба Јовановић
оригинална музика: Владимир Пејковић
костимограф: Наталија Лукић
сценограф: Александар Цвијановић
дизајн звука: Срђан Филиповић
монтажер: Горан Митровић
редитељ: Маша Вујошевић