Читај ми!

Магазин Србија на вези

Радио "Младост" из Арауа основан је далеке 1997. године. Више од две деценије сваког четвртка емитује програм на српском језику. Негује српску традицију и културу и сведочи о животу и раду наших људи у Швајцарској.

Такође, реализован је и први део пројекта "Др Драга Љочић спаја матицу и дијаспору". Гости емисије су Анђелка Красојевић оснивач и главни и одговорни уредник и Зоран Михајловић - Хари новинар.

Српски писац Радован Гајић напустио је Београд 1985. године. Настанио се у Торонту и постао српски писац у расејању. Већину од својих књига обајвио је у земљи, а у Канади неколико двојезичних књига. Сарађивао је са часописима Кишобран, Ми магазин и недељником Новине Торонта. Добитник мноштва награда, а једини из расејања понео највише признање Удружења књижевника Србије "Повељу за животно дело".

Гост емисије Магазин Србија на вези је Весна Димић, певачица неодољивог гласа и истакнути вокални солиста Радио-телевизије Србије. Добитница је Златне значке за 2020. годину коју додељује Културно-просветна заједница Србије, Министарство спољних послова - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Већ 16 година траје Такмичење за најбољу технолошку иновацију. За све ове године, у овај својеврсни иновативни покрет, укључено је 6500 такмичара. О такмичењу у претходним годинама, у овој 2020. коју је обележила пандемија корона висруса, укључивању дијаспоре, говори проф. др Драган Повреновић, координатор Такмичења за најбољу технолошку иновацију.

Музички гост је Даница Крстић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић
Редитељ Драгица Гачић