Читај ми!

Рани кадрови 004: Бранко Андрић

Премијеру четврте емисије серијала "Рани кадрови", посвећене студентском филму у Србији, снимљене у властитој производњи Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а, емитујемо 23. новембра на Другом програму.

У четвртој емисији "Раних кадрова", која носи назив "004: Бранко Андрић" представљамо младог аутора спремног да се ухвати у коштац са најизазовнијим темама и феноменима нашег данашњег друштва. Аутора који се не либи да их помери и онеобичи у разноликим формама филмских жанрова, кроз призму нових медија и сајбер-простора.

Бранко Андрић рођен је 1996. године у Ваљеву. Након завршене гимназије годину дана је волонерски радио за "Нови биоскоп Звезда", а филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности у Београду уписао је 2016. године. У току студирања урадио је испитне филмове "Инфлуенсер", "Здрав", "Рунда 0" и "Са крвљу на рукама".

Након уводног разговора са младим редитељем у студију "Раних кадрова", погледаћемо филм "Инфлуенсер" из 2020. године који је био његов завршни испит на трећој години студија.

У филму "Инфлуенсер", насталом по сценарију и у режији Бранка Андрћа, Кима и Луна су неталентовани млади људи са јаком жељом да постану познати сматрајући то својим највећим успехом. Дошли су у Београд где започињу свој успон на врх треп-фолк сцене снимањем песме и спота који постаје виралан. Ипак, ствари се не одвијају баш онако како су замишљали... Улоге у филму тумаче Јован Јовановић, Тамара Милошевић, Филип Хајдуковић, Софија Рајовић, Марко Бркић, Јана Бјелица и Владимир Гвојић.

Телевизијски приказ филма "Инфлуенсер" доноси нам драматуршкиња и филмска критичарка Кристина Ђуковић, чланица Драматуршког одељења у Културно-уметничком програму Радио-телевизије Србије.

У другом делу разговора у студију са младим редитељем Бранком Андрићем биће речи о припреми његовог дипломског дугометражног играног филма који носи назив "Жива вага".

Аутор и уредник серијала: Марко Новаковић
Сценариста : Срђан Вучинић
Редитељ: Марко Јефтић
Директор фотографије: Бојан Ракић САС
Сценограф: Мира Андрејевић
Костимограф: Александра Стошић-Крстовић
Монтажер: Петар Шумоња
Дизајн графике и анимација: Ненад Крстић
Композитор: Владимир Пејковић
Дизајнер звука: Небојша Драгићевић
Шминкер: Јелена Ђорђевић
Продуцент: Јека Гук-Влатковић
Производња: Радио-телевизија Србије 2020.