Ауто-пут од Прељине до Пожеге до краја следеће године

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стратегији развоја „Коридори" говоримо о изградњи будућег ауто-пута од Прељине до Пожеге. Ова деоница, дуга 31 километар, надовезује се на већ изграђени ауто-пут „Милош Велики" који је у саобраћају од Сурчина до Прељине. Гради се у пуном профилу ауто-пута са припадајућим објектима, петљама, тунелима и мостовима.

Каратеристично за ову деоницу је што пролази кроз веома тежак географски терен, а интересантно је и то да ће чак трећину деонице чинити тунели и мостови. Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић, на састанку са инвеститором, извођачима радова, надзорним органом и главним пројектантом у кампу у Паковраћу, изјавила је да реч о једном од важнијих пројеката на територији Србије, подсетивши на обећање директора ЦРБЦ-а председнику Републике да ће деоница од Прељине до Пожеге бити готова до краја следеће године.

До краја октобра месеца требало би у потпуности да буду завршени сви радови на изградњи брзе саобраћајнице кроз Баточину у дужини од пет километара која је саставни део магистралног пута који Крагујевац повезује са међународним путним Коридором 10. Верујемо да ће грађани не само Крагујевца већ и свих градова централне Србије у наредна два месеца имати на располагању комплетних 25 km брзе саобраћајнице од Крагујевца до ауто-пута која ће их у потпуности спојити са најзначајнијим међународним путним коридором који пролази кроз Србију.

Два месеца након отварања за саобраћај и леве траке ауто-пута преко моста на реци Сави код Остружнице инвеститор ЈП „Путеви Србије" одлучио је да санира десну конструкцију моста која је, док се мост близанац градио, прихватала комплетан саобраћај на изузетно оптерећеној деоници обилазнице око Београда, која је саставни део међународног путног Коридора 10.

Уредник емисије „Коридори" је Горан Маслар.

Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]