Ексклузивно: Борут Пахор

У посети модерном председнику - Борут Пахор

Ових дана одржан је традиционални Бледски стратешки Форум. Домаћин је био Борут Пахор председник Словеније са којим сам разговарала једном приликом у Љубљани.

Требало је проучити читаву биографију Борута Пахора па закључити да поседује невероватне вештине када се одржао у самом врху словеначке политике, прешавши дуг пут од политичара комунизма до политичара потпуно демократских погледа.

Његова отвореност ка најсавременијим дигиталним начинима комуникације донела му је назив "Инстаграм председник", а амерички портал Политико пореди га са америчким колегом Трампом који се служи Твитером. Пахор своје слике "качи " на Инстаграм и на тај начин даје утисак да је свакоме дохватљив и да му се може обратити ко год то пожели.

Деца долазе у његов кабинет са учитељицом, поседају по поду и цртају као да су у обданишту.

Прво сам мислила да је то одлична обука, али сам се уверила да је спонтаност аутентична и да свакако њој може да захвали то што је Путин са њим остварио посебан однос пријатељства и Путинова посета Словенији је Пахора избацила у сам врх светског публицитета.

У разговору са председником Словеније сазнала сам колико му значи да је Меланија земљакиња удата за Трампа и да ли је упознао. Како гледа на могућност сусрета америчког председника Трампа са руским председником Путином.