Орхидеја

У свету постоји око тридесет хиљада врста орхидеја, што је два пута више од броја врста птица и четири пута више од броја врста сисара.

Током око 80 милиона година еволуције успеле су да населе шест континената и готово свако станиште на планети, од пустиња до тропских прашума, од врхова планина до дневних соба и ресторана. Међутим, истински фасцинантан је начин на који су то успеле. Тај начин има различите називе, али један је најпрецизнији - обмана.

У емисији Орхидеја из серије Образовно огледало откривамо невероватне детаље из живота орхидеја, све њихове тајне трансформације и манипаулације на путу ка једином циљу - репродукцији. Видећете најчудније облике цвета орхидеја: од веселих ванземаљаца, орхидеје дракуле, лобање, голих мушкараца, беба, орхидеја патака до невероватне пчелице која је права краљица обмане у чаробном свету орхидеја.

Саговорници у емисији су проф. Милка Главендекић са Шумарског факултета у Београду, др Момчило Матић, доктор природне медицине, мр Драгана Михајловић Бокан, композитор, и Снежана Ћулибрк Ђорђевић, козметичар.

Уредник емисије Наташа Нешковић, редитељ Сунчица Јерговић.