Борис Березовски и Камерни оркестар Музикон

Један од најистакнутијих уметника данашњице, пијаниста раскошног талента и изузетне уметничке личности, Борис Березовски, наступио је 9. децембра 2019. године у дворани Коларчеве задужбине у Београду у оквиру концертног серијала „Steinway & Sons".

Један од омиљених пијаниста београдске публике, овом приликом је наступио са Камерним оркестром "Музикон". Концерт је одржан без диригента, што је изузетно необично и захтевно приликом извођења композиција из периода романтизма.

Радио-телевизија Србије ће у понедељак 27. јула од 12 часова на Другом програму премијерно емитовати Концерт за клавир и оркестар бр. 2, оп. 21, у еф-молу Фредерика Шопена у извођењу ових уметника.

Борис Березовски је истакнути солиста који је до сада остварио низ успешних реситала широм света и наступао је са реномираним оркестрима као што су "Берлинска филхармонија", "Државна капела Дрезден", "Оркестар Маријинског театра", "Њујоршка филхармонија", "Руски национални оркестар" и други.

Камерни оркестар "Музикон" окупља младе музичаре и сарађује са еминентним солистима и концертмајсторима из земље, као и из иностранства. Осим класичних концерата, Камерни оркестар "Музикон" организује и спроводи необичне пројекте, као што су дигитални концерти, интерактивни дизајн и слично.