Санација оштећених објеката од поплава

Због већ познате ситуације са коронавирусом, у име екипе која припрема и реализује емисију „Коридори" упућујемо апел свим гледаоцима да и даље буду одговорни, да поштују све препоруке здравствених радника.

Став Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, од почетка епидемије коронавируса, био је да се ради, али уз све мере опреза. Тако је и данас, у јеку грађевинске сезоне, када је на градилиштима готово 5.700 радника.

Коронавирус нас је зауставио у уобичајеном деловању, натерао нас је да променимо или зауставимо планове и да будемо одговорни и поштујемо све препоруке и мере здравствених радника јер су оне значајне зарад очувања и нашег здравља. Појава на коју не можемо да утичемо су климатске промене. Велике и обимне падавине проузоковале су поплаве које су прошлог месеца нанеле велику штету у неким деловима наше земље. У овом тренутку још око 120 km путева на територији Србије је и даље непроходно због поплава. Процене су да се ради о штети од око три милијарде динара. У министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре истичу да ће све што нас је у области инфраструктуре као државу и друштво задесило бити решено и да ће држава дати све од себе да свако клизиште, мост или пут поправи.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић обишла је Љубивију и Ивањицу, општине које су претрпеле, када је реч о путној инфраструктуру, велика оштећења и у којима има највише проблема након јунских поплава. Обећала је да ће све штете од елементарних непогода бити реализоване у што скоријем року.

Уредник емисије је Горан Маслар.

 

Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]