Бунт: YU група

Чувени домаћи рок састав прославиће 2020. године свој 50. рођендан. Ово издање емисије Бунт снимљено је након њиховог легендарног, несвакидашњег и веома успешног концерта у београдској Хали спортова и уочи објављивања 12. студијског албума "Ево стојим ту" за ПГП РТС.

Ауторки емисије Бунт, Бранки Главоњић - чланови YU групе поверили су у чему је тајна њихове дуговечности, зашто се још увек радују баш сваком концерту и сусретима са публиком али су поделили и своја уверења у вези свим оним важним аспектима на које треба да обрате пажњу музичари који тек почињу.

Соња Ковачев, сарадница емисије Бунт, урадила је посебну репортажу посвећену свему ономе због чега је "YU grupa" посебна.

YU група су први пут као бенд наступили 29. новембра 1970. године, у земунској дискотеци "Синагога". Први самостални концерт одржали су у организацији емисије "Вече уз радио" Првог програма Радио Београда.

Остало је историја - о посвећености, истинској заљубљености у рокенрол музику, овековечена кроз богату дискографију коју (за сада) чини дванаест студијских албума и прегшт синглова.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Редитељ емисије: Миодраг Коларић