Образовно огледало: Кнез Михаило

Четврти део "Смрт"

Крајем маја 1868. године, Кошутњаком су неочекивано одјекнули пуцњи. Из малог, необичног, специјално прављеног пиштоља биће убијен кнез Михаило Обреновић. Тог пролећног дана заустављен је напор владара који је Србију сањао као слободну и развијену земљу.

У четвртом наставку мини серијала о кнезу Михаилу истражујемо ко су били Михаилови непријатељи, ко је и са каквим намерама стајао иза овог политичког убиства и какве су биле последице тог чина на Србију. Како смо сачували успомену на великог кнеза, да ли данас можемо рећи да је Михаило Обреновић и даље жив и шта га чини живим?

О овим темама говоре: др Радомир Ј. Поповић, виши научни сарадник Историјског института Београд, проф. др Дубравка Стојановић, проф. др Сузана Рајић и проф. др Ненад Макуљевић са Филозофског факултета у Београду, Небојша Дамњановић, музејски саветник у Историјском музеју Србије, Никола Кусовац, историчар уметности, МА Дејан Вукелић, докторанд историje уметности на Филозофском факултету у Београду и Славен Попара из Народне библиотеке Србије.

Уредник и сценариста емисије - Невена Милић, монтажер - Јована Филиповић, редитељ - Маша Вујошевић.