Драмски понедељак: Вучари горње и доње Полаче

Као други наслов, који у оквиру циклуса "Мајстори ТВ режије: Здравко Шотра" представља Редакција драмског и домаћег серијског програма РТС, у понедељак 08. јуна на Другом програму са почетком од 21.20 часова, емитујемо телевизијски филм из властите продукције "Вучари горње и доње Полаче", настао по сценарију Јована Радуловића 1978. године.

Аутор описује поратну ситуацију у селима Далматинске Загоре, и фолклорно-етнолошке обичаје мештана који зими дарују ловце на вукове.

Сељак Мицур убио је вука, међутим, мештани из суседног села убили су вука са којим такође желе да испросе што више хране и новца.

Долази до сукоба две конкурентске групе и до перипетија које ни представници сеоских власти не могу да разреше.

Ово је први ТВ сценарио Јована Радуловића. У критици А. Фабијановића, која је у "Вечерњем листу" објављена 17. новембра 1989. године, пише: "Не сјећам се точно колико је година прошло од првог приказивања драме, али свакако је довољно да је не заборавимо. Тај наоко парадокс може се једноставно протумачити, та је драма толико упечатљива да доиста остаје у трајном сјећању. И због текста и због глуме, а понајвише због тога што данас тако добрих драма више једноставно нема...".

Улоге тумаче: Борис Дворник, Стојан Аранђеловић, Боро Беговић, Драгомир Чумић, Ивица Видовић, Драгомир Фелба, Милан Штрљић, Драгомир Бојанић Гидра, Марија Кон, Радмила Плећаш

Уредник циклуса: Марко Новаковић
Писац сценарија: Јован Радуловић
Редитељ: Здравко Шотра
Директор фотографије: Драгољуб Манчић
Сценограф: Борислав Њежић
Костимограф: Лидија Вујановић
Композитор: Арсен Дедић
Монтажер: Бранка Чепераћ