Љубав, пре свега!

Где год да одете или да се осврнете око себе, ново замењује старо. Често је оно старо непрепознатљиво и видљиво само у траговима.

Тик уз Дунав у питомини Дунавске равнице простиру се Овча, Борча и Крњача. Дуж Зрењанинског друма кућерака и уџерица више нема, изникле су лепе куће, зграде, хотели, ауто-салони, пумпе...

Зрењаниски пут је пут живота. Овим путем дошли су људи из Босне, Крајине, Црне Горе, саградили су куће, раде и помешаше се са онима рођеним на левој обали Дунава.

Ту у таквој средини живе, раде и боре се за живот и једни и други, и новопридошли и староседеоци. У тихом делу старе Борче још су трагови онога од чега се и за шта живело, од земље и за земљу, ту су кошеви, амбари, банатске куће, лепота и мир. У тој лепоти отргнути од новотарија живе Тома и Зорица Марковић.

Она Борчанка, он Крагујевчанин. У браку су 55 година и увек су желели у свему да буду другачији, посебни, јединствени и успели су у томе. Ово је прича о њима, о Марковићима који већ годинама имају фарму паунова.

Када су се одлучили да узгајају паунове и може ли се од тога посла живети објашњавају:
- Томислав Марковић;
- Зорица Марковић.

Уредник емисије: Милош Танасковић
Новинар истраживач: Милица Брковић
Реализација: Зорица Мијаиловић
Монтажер: Владимир Крстић

Профил и профит Профил и профит

Аутор:
RTS

ПРОФИЛ И ПРОФИТ о важним економским темама говори на једноставан начин: о новцу, својини, берзама, потенцијалима и о свему ономе што чини живот. [ детаљније ]