Креативне индустрије

Шта све подразумевамо под појмом креативних индустрија? Зашто су важне за друштво, а због чега за појединце? Које су најновије тенденције у овој области и шта нам оне доносе? Зашто је сектор креативних индустрија најбрже растући сектор у Србији у последњих неколико година и хоће ли се овај тренд наставити? Шта је потребно да знамо да бисмо уновчили своју креативност?

За добар предузетнички дух неопходно је покренути машту и ослободити креативност. Како да савладамо препреке на том путу и покренемо магију стварања на набољи начин откриће нам: психотерапеут, проф. др Александра Ђурић, професор Факултета примењених уметности, Славимир Стојановић, Милена Никитовић, експерт из области музичке индустрије у оквиру платформе "Serbia krijits".

Наша фотеља намењена је Милици Божанић, извршној директорки Филмске асоцијације Србије и координаторки за Креативне индустрије у оквиру Стратегије паметне специјализације Министарства просвете. О IT сектору и развоју софтвера, али такође и вебу и индустрији видео-игара, као изузетно популарним сегментима домаће економије током емисије разговарамо са директором Института примењених наука Александром Линц Ђорђевићем и проф. др Петром Кочовићем са Универзитета "Унион - Никола Тесла".

Сасвим је извесно да нема музике без креативности, али врло често ни креативности без музике, јер је она многима извор инспирације. Зато се дружимо са Аном Машуловић и Даниелом Богдановићем, који у складу са темом изводе хитове из познатих филмова.

Током емисије ћете видети неке од конкретних примера креативних индустија које ће нам, између осталих, приказати и поједини чланови наше публике. Придружите нам се!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит